22 Nisan 2008 Salı

NAZAR ETKINLIGI:NAZAR BONCUKLU ZEBRA KEK

Etkinliğimizi duyduğu ilk günden katılan bir arkadaşımız var sırada.Kendisi Ankara'da yaşıyor.Etkinliğimize son günlerin popüler keklerinden biri olan Zebra Kekle katılmış nazar deymesin diye de boncuklarla süslemiş.Sevgili Aslı arkadaşımıza katılımı için teşekkür ediyor ve bu lezzetli kekin tarifni alabilmeniz için sizleri http://asmutfak.blogcu.com/11668341/ adresine davet ediyoruz.

Evetttttt sevgili arkadaşlar, son günlerin en popüler keki ile karşınızdayım.Zebra keki hemen hemen herkes yapıp arşivine ekledi sanırım. Bende görüntü olarak çok hoşuma giden bu keki hafta sonu denedim. Görüntüsü kadar lezzeti de harika olmuştu. Gelelim tarifimize;

Malzemeler:

-3 yumurta

-1 su bard.süt

-1 su bard.sıvıyağ

-1,5 su bard. şeker

-2 su bard.un

-1 paket kabartma tozu

-1 paket vanilya

YAPILIŞI:

Süt, yumurta, sıvıyağ ve şekeri çırpınız.Daha sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpınız. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp birincisine 2 yemek kaşığı kakao, ikincisine de 2 yemek kaşığı un ekleyip tekrar çırpınız. Sonrasında kelepçeli kek kalıbınızı yağlayıp, önce kakaolu hamurdan 2 yemek kaşığı kalıbın ortasına dökünüz. Tam üzerine sade hamurdan iki yemek kaşığı dökünüz. Hamurlar bitene kadar işleme devam ediniz. Daha sonra fırına veriniz. Afiyetle.

Bu arada Hülya Hn. ve arkadaşları yeni bir site (
http://birfincankahvenin40yilhatirivar.blogspot.com/) oluşturarak "nazar etkinliği" başlatmışlar. Sağolsunlar beni de unutmayıp davet etmişler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum ve "kem gözlere şiş elemtere fiş" diyerek etkinliklerine kekimle iştirak ediyorum. Ellerinize, yüreklerinize ve emeğinize sağlık. Sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok: